MORE

Creatorul Bitcoin-ului a fost gasit

De cand a fost inventat Bitcoin, nu s-a stiut care a fost creatorul acestei cripto-monede. Au existat teorii,  speculatii si numele probabil fals Satoshi Nakamoto, dar nu a fost ceva concret. Asta s-a schimbat acum.

Craig Wright, un antreprenor din Australia, a recunoscut ca el este unul din oamenii responsabili pentru Bitcoin, si nu doar a spus asta, chiar a dat dovada. Wright si-a confirmat identitatea prin prezentarea unor chei criptografice folosite pentru „minarea” primelor Bitcoins. Aceeasi cheie a fost regasita in primul transfer de Bitcoin, care se stie ca a fost efectuat de Satoshi Nakamoto.

craig wright bitcoin picture

Motivul pentru care Wright a iesit acum la iveala nu este ca ar avea ceva de spus sau ca ar vrea sa conduca in vreun fel directia Bitcoin-ului. Pur si simplu vrea sa mearga mai departe cu viata sa, fara sa scandal, fara probleme, fara medalii, fara sa isi mai faca aparitia vreodata in presa. Nici macar nu a fost decizia sa sa isi dezvaluie identitatea. Din cate a spus a fost obligat sa faca asta din cauza actiunilor altor oameni care pot periclita viata intima a angajatilor si apropiatilor sai..

Wright este de un an de zile unul din oamenii suspectati ca ar fi Satoshi Nakamoto, autoritatile din Australia luand asta in serios si efectuand o mica razie la casa acestuia. In momentul actual avocatii lui Wright lucreaza cu autoritatile pentru a stabili cati bani datoreaza Wright statului in taxe, din moment ce el s-ar afla acum in proprietatea a 1 milion de Bitcoins. Valoarea lor estimata depasteste 400 de milioane de dolari.

[BBC]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button