GamingPC&ConsolesTech&IT

Creatorii lui Star Citizen, reticenți la Ray Tracing

Cloud Imperium Games, creatorii lui Star Citizen, au fost întrebați de un fan pe forumul jocului dacă sunt entuziasmați de tehnologia Ray Tracing și dacă aceasta le va ușura munca pe viitor. Fanul simulatorului spațial se declara încântat de posibilitățile grafice oferite de Nvidia și de cât de spectaculoase sunt rezultatele noii tehnologii, atunci când funcționează.

De altfel, subiectul Ray Tracing este la modă în perioada aceasta, cu Nvidia încercând din răsputeri să să împingă acest mod de iluminare pe piață. În esență, tehnologia permite un sistem de reflexii extrem de detaliate și realiste, venind însă cu costuri foarte mari de procesare. Dacă este să ne luăm după răspunsul celor de la Cloud Imperium Games, există însă o latură și mai problematică de atât, anume implementarea efectivă a tehnologiei în jocuri.

Ca răspuns direct la întrebarea de pe forum, Ben Parry, dezvoltator în cadrul Cloud Imperium Games, a declarat că Ray Tracing este „o mare durere de cap”. „Nu ne așteptăm chiar deloc să ne ușureze munca”, a scris el. „Mă aștept, dacă o vom folosi, să fie o mare durere de cap și un efort care cere foarte mult timp. Este drept însă că, dacă reușim să o implementăm cum trebuie, ar putea să ofere îmbunătățiri subtile la nivelul aspectului sau performanței jocului.”

Parry a clarificat ulterior la ce s-a referit vorbind de acea durere de cap. „Problema este că orice oferim cu Ray Tracing trebuie să vină ca adiție la elementele de bază ale jocului, nu pentru a le înlocui.” Asta înseamnă și mai mult timp pentru dezvoltarea lui Star Citizen, lucru pe care foarte mulți fani probabil nu ar fi tocmai încântați să îl audă.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button