MORE

Creatorii lui Siri pregatesc un nou asistent AI, VIV

Probabil asta va fi un soc pentru voi, dar Apple nu a facut Siri. Asistenta personala care acum este o functie standard in fiecare iPhone si-a inceput existenta ca o aplicatie de sine statatoare care a fost cumparata de Apple in 2010. Un an mai tarziu, Siri nu mai era disponibila in varianta de sine aplicatia fiind inchisa. Insa cei care au creat aplicatia nu au somat de atunci.

Viv Labs, o companie formata din cam un sfert din oamenii care au creat-o pe Siri, se pregateste sa anunte saptamana viitoare Viv, un nou asistent AI care promite sa ofere mai multa utilitate ca Siri si in consecinta Cortana.

Spre deosebire de Siri, Viv va ramane un standard deschis, compania deja refuzand oferte de a fi cumparat de Google si Facebook, doua entitati foarte dornice sa aiba propria solutie de acest gen, care sa functioneze mai bine ca Google Now. Obiectivul lui acestui nou asistent AI va fi cel de-a ocoli magazinele de aplicatii, serviciile de mesagerie si limitarile dispozitivelor pe care este instalat.

Ce exact inseamna asta vom afla abia saptamana viitoare, cand Viv va fi prezentat pentru prima data publicului, in cadrul evenimentului Disrupt, care se desfasoara in New York.

[Endadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button