PC&Consoles

Creatorii lui Pokemon Go sunt dați în judecată și luați la bani mărunți

Mai țineți minte Pokemon Go? Internetul, inclusiv acest site, genera cam două articole pe minut vreme de câteva săptămâni. Din fericire pentru cei care țin la sănătatea lor mentală, jocul este mult mai puțin popular acum, dar măcar este în atenția autorităților.

Plaja Kijkduin, din apropierea orașului Haga, a tot fost invadată de jucători de Pokemon Go, provocând o aglomerare atât de mare încât autoritățile locale au decis să cheme Niantic la tribunal. Nu să îi dea în judecată pentru daune, ci pentru că n-au reușit până acum să ia contact altfel cu producătorul jocului.

Tot ce vor autoritățile este ca Niantic să nu mai genereze pokemoni între orele 11 seara și 7 dimineața, pentru a preveni apariția unor bande de indivizi care mișună cu nasul în telefon noaptea, împiedicându-se de orice le iese în drum, lăsând gunoi în urma lor și deranjând localnicii.

Între timp, Comisia Federală de Comerț a guvernului SUA a primit 56 de plângeri care vizează direct Niantic și încă 16 care vizează Nintendo și compania Pokemon. Aceste plângeri se leagă de prețurile obiectelor din joc, problemele de servere, încălcarea intimității, siguranță, blocarea de aplicațiile de urmărire și chiar ban-urile înmânate de Niantic.

Vor avea acestea vreun fel de consecință? Probabil nu.

[Ars Technica, VG24/7]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button