PC&Consoles

Creatorii lui No Man’s Sky sunt investigați pentru fraudă

No Man’s Sky, cel mai adorat joc din lume înainte de a fi lansat, a provocat foarte multe neplăceri după ce a fost lansat, când s-a dovedit că dezvoltatorul a cam mințit în mod repetat. Pe cât de supărați erau jucătorii de asta, acum s-au supărat și organizațiile în măsură să facă ceva.

Advertising Standards Authority, organizația independentă care se ocupă de menținerea standardelor publicitare din Marea Britanie, a început să investigheze studioul Hello Games pentru acte dubioase în promovarea lui No Man’s Sky. Problema principală vine de la faptul că jocul încă mai este vândut folosind minciuni.

Mai exact, pagina de Steam a jocului conține imagini și secvențe de gameplay dintr-o variantă a lui No Man’s Sky care nu este în concordanță cu realitatea. Este vorba de varianta care a tot fost perindată pe la E3 și alte astfel de evenimente, care arătau planete mai detaliate, animale mai active, vegetație mai densă și flote de nave AI care se luptau între ele. Cei de la Hello Games au fost suficient de inteligenți cât să nu includă printre acele imagini și modul de multiplayer inexistent care tot era promis până în primăvara lui 2016.

Investigația îi vizează și pe cei de la Valve, pentru că tot tind să lase astfel de „incidente” să se întâmple, de parcă Steam ar fi un sat fără câini unde o prezentare de Powerpoint poate fi vândută ca un joc, dar un titlu care a iscat puțină controversă poate fi dat jos prompt de angajații companiei… până când Gabe Newell intervine și îl pune la loc.

Dacă ASA găsește Hello Games vinovat de fraudă în cazul reclamelor pe care le-a folosit pentru a vinde jocul, va fi rugat să nu le mai folosească, și dacă refuză atunci s-ar putea trezi că nu mai poate să îi facă reclamă jocului în genera.

[Eurogamer]

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button