PC&Consoles

Creatorii lui GTA sunt dati in judecata de fostul lor presedinte

Pe la inceputul anului va aduceam la cunostinta faptul ca Leslie Benzies, presedintele studioului Rockstar North, a plecat de la companie, dupa ce se afla deja de aproape doi ani intr-un soi de vacanta extinsa. Dar se pare ca povestea este mai incurcata, pentru ca Benzies tocmai a dat in judecata Rockstar.

Acesta sustine ca in timp ce era plecat de la companie a descoperit o serie de neregularitati si minciuni, o veritabila conspiratie uneltita de Take Two, Rockstar, Rockstar North, Sam Houser si Dan Houser, prin care sa fie incercau sa il lase fara banii care ii erau datorati din vanzarile jocurilor.

Benzies chiar ar fi incercat sa se intoarca la munca inca de anul trecut, doar sa descopere ca i-a fost dezactivata cheia electronic, iar dupa ce a intrat in cladire oricum a fost evacuat de paznici, sub ordinele conducerii companiei. Plecarea sa de la Rockstar nu a fost decizia sa, ci a fost dat afara. Ca urmare, cere daune in valoare de 150 de milioane de dolari din bani care ii erau datorati ca parte a clauzelor de impartire a profitului pe care le avea in contract, similare cu cele a fratilor Houser.

leslie benzies
Leslie Benzies in stanga. Dan Houser in dreapta.

Rockstar a raspuns la acuzatiile sale, numindu-le bizare. Iar ca Benzies incearca doar sa obtina bani de la companiei, dupa ce si-a dat demisia. Acesta mai este acuzat ca ar fi avut multe probleme legate de performanta si chiar de conduit. El ar da in judedcata Rockstar ignorand in buna cunostinta de cauza cateva clauze din contractul sau care il impiedica sa obtina acel gen de impartire a profitului.

Cine are dreptate? Asta va determina tribunalul pe parcursul urmatorilor ani. Un incident de acest gen n-a mai fost vazut de cand Richard Garriott a fost dat afara de la NCsoft atunci cand inca mai era in spatiu, iar jocul sau a fost inchis, chiar daca incerca sa il promoveze cand era pe Statia Spatiala Internationala.

[Eurogamer]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button