GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Creator de coduri în GTA Online, pus sa plătească 150.000 de dolari

Jhonny Perez, un bărbat din Florida, Statele Unite, a fost găsit vinovat de încălcarea drepturilor de autor după ce a dezvoltat și distribuit un program de cheating pentru Grand Theft Auto Online (GTA Online). El a fost obligat să plătească 150.000 de dolari, precum și costurile legate de procedurile legale.

Perez este dezvoltatorul din spatele programului Elusive, un instrument de cheating care le permitea gamerilor să ocolească regulile jocului, creând propria lor monedă și interferând cu jucătorii corecți. Potrivit unui raport al celor de la Torrent Freak, Take-Two, compania care deține Rockstar, l-a contactat ​​pe Perez cerându-i să înceteze distribuția lui Elusive, care era pus la vânzare pentru sume între 10 și 30 de dolari, în funcție de pachet. În timp ce Perez a respectat cererea, încercările celor de la Take Two de a lua legătura cu el au fost întâmpinate cu tăcere, determinând compania să ducă în instanță cauza.

Deși se spune că Take-Two ar fi fost „dispuși să negocieze o înțelegere”, Perez a continuat să-i ignore, ceea ce a făcut ca publisherul să aleagă un alt curs de acțiune pentru a soluționa problema, dâdndu-l în judecată. Astfel Perez a fost amendat cu suma maximă pentru încălcarea drepturilor de autor, 150.000 de dolari, la care se adaugă aproape 70.000 de dolari în taxe de judecată.

„Programul Elusive al domnului Perez creează caracteristici și elemente noi în Grand Theft Auto, care pot fi folosite pentru a dăuna jucătorilor legitimi, făcându-i pe cei de la Take-Two să piardă controlul asupra planului atent echilibrat după care este proiectat jocul”, a declarat judecătorul care a soluționat cazul.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button