GamingPC&Consoles

Creatorul achievement-urilor pe Xbox a părăsit Microsoft după 20 de ani

Autor: Matei Pană

Chris Novak este un veteran Microsoft care a ajutat în crearea și implementarea unor concepte cum ar fi Achievements, Game Pass sau Xbox Live. Pe parcursul anilor, acesta a ajutat în implementarea popularelor achievement-uri de la Xbox, dar și a modurilor de captură a imaginii care sunt acum foarte populare în rândul altor console și companii.

Din păcate, Chris Novak a decis să părăsească Microsoft, în urma pierderii unei persoane apropiate lui. Acesta spune că nu intenționează să se alăture unei alte companii în viitorul apropiat. Acesta a declarat pentru Polygon că urmează multe lucruri captivante pentru Xbox în viitor, dar continuarea activității în cadrul companiei înseamnă pentru el asumarea unor ani de muncă de acum încolo, responsabilitate de care nu este pregătit în momentul de față.

Înainte de a deveni șef al departamentelor de cercetare și design în 2016, Novak a fost designer și arhitect la Xbox din anul 2009. În acel rol, acesta a contribuit în design-ul unor jocuri cum ar fi Ryse: Son of Rome și Sunset Overdrive, conform profilului său de LinkedIn. Novak a fost angajat în cadrul Xbox încă din 2009, când a fost director de design. În timpul acestui post, acesta a lucrat la jocuri cum ar fi Project Gotham Racing 2-4, Crackdown și Forza Motorsport.

Contributors

Pe lângă echipa noastră uzuală de tocilari, colaborăm punctual cu diverși redactori și freelanceri la fel de pasionați ca și noi în ceea ce privește jocurile, gadget-urile și tehnologia, în general. Materialele scrise de aceștia sunt marcate cu denumirea Contributors și sunt evaluate cu atenție, pentru a ne asigura că vă oferim informații corecte și conținut de calitate, la standardele Zonei.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button