TECHRSS PaginaDeMedia

Google introduce COVID Card, documentele și adeverințele aferente integrate în dispozitivele Android

De când cu pandemia, omenirea și-a dat seama că a avea la îndemână documente în format digital poate ușura viețile multora, așa că uite cum, încet-încet, soluția digitizării începe să fie aplicată în masă, iar adeverințele de vaccinare și rezultatele testelor nu fac nici ele excepție.

Aici intră în scenă COVID Card, soluția Google pentru utilizatorii Android care doresc să își stocheze astfel de documente mai ușor și mai eficient. În primă fază, COVID Card va fi disponibil doar în Statele Unite, bazându-se în special pe ajutorul sistemului medical, al furnizorilor autorizați de vaccine și al guvernului.

Google vrea să creeze un ecosistem avantajos în jurul COVID Card

Cu ajutorul acestui sistem, compania vrea ca utilizatorii Android să-și poată gestiona și prezenta mai ușor date precum rezultatele testelor, data vaccinării și tipul de vaccin, informațiile fiind preluate direct de pe aplicațiile/site-urile organizațiilor respective și din emal-urile care conțin adeverințele aferente.

Dezvoltatorii menționează că acest sistem funcționează în sistem offline, în sensul că datele nu vor putea fi stocate pe cloud, iar schimbarea dispozitivului va necesita un transfer manual al acestora, dar Google nu va reține nicio informație legată de COVID Card, cu excepția zilelor în care utilizatorii își accesează cardul și cât de des o fac.

Cardul va putea fi instalat cu opțiunea de a adăuga un shortcut pe ecran, cu trimitere instantanee la datele necesare, dar acestea vor putea fi accessate exclusiv prin biometrice sau printr-o parolă. Google Pay nu este necesar pentru instalarea sistemului, dar utilizatorii vor trebui să dețină un dispozitiv care rulează cel puțin pe Android 5 și să fie certificați Play Protected.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button