TECHTech&ITTelefoane

Cam atât te-ar costa să-ți iei un iPhone în fiecare an, toată viața ta

V-ați întrebat vreodată cam care ar fi costul unui iPhone pe viață? Decluttr a făcut niște calcule pentru clientela din Statele Unite pentru a veni cu un răspuns destul de extrem.

Ciclul tipic de actualizare a smartphone-urilor a încetinit în ultimii ani. În cazul în care nu era ceva neobișnuit ca unii să-și înlocuiască iPhone-ul în fiecare an, iar mulți au făcut acest lucru în fiecare an, oamenii își păstrează acum telefoanele aproape patru ani.

Dar dacă sunteți unul dintre cei care nu pot rezista unui nou telefon strălucitor în fiecare an, compania susține că suma totală a cheltuielilor ar putea fi de 45.408 dolari. Adăugați la asta și costul unui abonament nelimitat, iar suma totală este de 103.000 de dolari.

Numerele nu sunt extrem de realiste. Se presupune că vă cumpărați primul telefon la vârsta de 18 ani și continuați să cumpărați unul nou în fiecare an, până la vârsta de 81 de ani, și cumpărați de fiecare dată modelul de vârf și că vă revindeți vechiul telefon printr-o companie ca a lor.

Aceștia își asumă, de asemenea, creșterea istorică a prețurilor Apple în fiecare an continuă, ceea ce mulți dintre noi cred că este puțin probabil: există multe dovezi că compania a ajuns acum la maximul pe care îl suportă piața pentru un smartphone.

Plus, numerele sunt literale, presupunând o inflație continuă, decât echivalentul banilor de astăzi. Într-adevăr, pe această bază, cei de 18 ani de astăzi ar plăti mai mult de 6.000 de dolari pentru iPhone-ul lor în momentul în care sunt la 81 de ani.

Dar este un exercițiu interesant de a ne gândi la numerele noastre în termeni reali. Dacă vă uitați la cheltuielile tipice petrecute în era iPhone X, și procentul tipic de revânzare, care este costul pe durata de viață a unui iPhone? Și credeți că ar merita, privit din acest punct de vedere? Spuneți-ne în comentarii mai jos și pe Facebook.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button