MORE

Cosntruiește-ți propria tabletă cu Raspberry Pi

Raspberry Pi începe să devină din ce în ce mai usor de abordat pentru cei curioși să experimenteze cu tehnologia de calcul, PC-ul minuscul primind acum propriul său touch screen oficial. Astfel ai putea să îți construiești propria ta tabletă.

Ecranul tactil oficial al sistemului Raspberry Pi vine sub forma unui LCD de 7 inch, care suportă o rezoluție maximă de 800×480 și poate detecta până la zece puncte individuale de input simultan.

Touch-ul este livrat cu toate componentele necesare pentru a-l atașa de restul sistemului. Asta include cabluri, dar și o placă de control video ce se va conecta la Raspberry Pi. Acest touch screen poate fi apoi alimentat prin portul micro-USB al plăcii de control, sau direct de la sistem, în funcție de preferință.

Având în vedere că ecranul nu folosește portul HDMI al PC-ului, lasă loc pentru mai multe opțiuni de conectivitate față de ceea ce ați avea la o tabletă normală, restul sistemului dispunând deja de patru porturi USB, LAN și un jack audio. Întregul ansamblu este foarte compact, deoarece PC-ul poate fi prins de spatele ecranului, folosind șuruburile ce sunt incluse în pachet

Prețul acestui ecran este pe undeva pe la 60 de dolari, însemnând că pentru un Raspberry Pi cu tot cu touch screen ar trebui să cheltuiți nici măcar 500 de lei.

[Engadget]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close