RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

Cortana și Alexa au început să colaboreze

În ultimii trei ani, după foarte mult efort din partea celor de la Amazon de-a populariza conceptul, a explodat ideea de-a avea o boxă în casă care conține un asistent digital. În acest moment e de parcă toată lumea ar avea unul. Apple are, Amazon are, Microsoft are, Google are, Samsung are, iar lista continuă.

Dar o problemă pe care le au aceste difuzoare inteligente este că sunt mereu limitate la asistentul digital al companiei respective, care ar putea să nu fie la fel de inteligent sau de util ca cel al unei alte companii. Iar motivele pentru care unul n-ar putea rula pe o altă boxă sunt inexistente, software-ul rulând de pe un server de undeva, către care tot trimite date despre tot ce faci în fiecare secundă.

Cu un an în urmă, Microsoft și Amazon au promis că vor repara această problemă, iar astăzi în sfârșit s-a întâmplat. Cortana și Alexa pot funcționa pe aceleași dispozitive… dacă sunteți în SUA. Puteți vedea o demonstrație a conceptului mai jos.

Această funcție va fi extinsă cu siguranță și în restul lumii, permițându-vă să o invocați pe Alexa la PC, cu ajutorul Cortanei, sau pe Cortana pe un Amazon Echo, dacă o rugați frumos pe Alexa. Cele două asistente digitale nu funcționează la capacitatea lor maximă pe hardware non-nativ, dar cu timpul poate și asta se va rezolva.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button