MORE

Cortana refuză să coopereze cu Microsoft

Cortana continuă tradiția Microsoft de a prezenta lucruri pe scenă care nu funcționează așa cum trebuie. Pe vremuri, am avut ecrane albastre când Plug and Play era demonstrat de către Bill Gates, sau un mic război când DirectX urma să fie lansat, iar acum, Cortana sfidează conducerea companiei.

În cadrul conferinței Dreamforce, ce se desfășoară acum în San Francisco, Satya Nadella, CEO Microsoft, a încercat să demonstreze pentru public cât de utilă poate fi Cortana. El spera să arate cum asistenta virtuală poate fi folosită și pentru a spori productivitatea în Windows Azure, nu doar pentru a vedea starea vremii. Cortana avea alte idei. Priviți clipul de mai jos de la minutul 38.

Cortana a început să caute magazine de unde poate fi cumpărat lapte, să seteze amintiri despre cumpărat lapte, și în general să refuze să coopereze cu Nadella. După multe hohote de râs din partea publicului, cineva din culise a dat manual comanda pe care Cortana trebuia să o îndeplinească.

Desigur, nu este tocmai la nivelul unui Blue Screen, dar astfel de incidente arată că tehnologia de detecție a vocii este încă departe de a fi gata pentru integrare deplină într-un mediu de muncă.

Alternativ, ar putea fi un semn de sfidare din partea Cortanei, ce se pregătește să părăsească Microsoft și să lucreze pentru Cyberdine.

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close