RSS PaginaDeMediaTECH

Cortana este pe cale să primească noi îmbunătățiri

Microsoft a cumpărat recent compania Semantic Machines, care se ocupă de dezvoltarea părții conversaționale a Inteligentului Artificial. Scopul este, bineînțeles, îmbunătățirea asistentului vocal Cortana.

Echipa celor de la Semantic Machines este formată din oameni cu multă experiență în domeniu, unii din ei contribuind la dezvoltarea Google Now și Apple Siri, în timp ce alții au făcut parte din echipa companiei Nuance Communications.

Contextul pe fondul căruia a avut loc achiziția făcută de Microsoft este unul cum nu se poate mai potrivit: la momentul de față, asistenții vocali și difuzoarele inteligente cuceresc tot mai mult teritoriu în industrie. Pentru Cortana, contribuția Semantic Machines presupune îmbunătățirea capacității de a pune și de a răspunde la întrebări, competența de a executa mai multe task-uri în serie, în urma instrucțiunilor primite de la un om, precum și reținerea informațiilor distribuite anterior de către utilizator.

O privire în perspectivă scoate la iveală potențialul pe care Inteligentul Artificial îl are: Google Duplex este capabil să inițieze apeluri telefonice și să facă rezervări la restaurant sau la salon și toate astea imitând vocea utilizatorului, astfel că interlocutorii nu ai nici cea mai vagă idee că nu discută cu un om. Totodată, pe această piață activează și Google și Amazon care, de altfel, sunt lideri, în timp ce companii precum Samsung, Apple și Microsoft livrează servicii mult mai limitate.

Deși Inteligentul Artificial nu reprezintă un punct forte pentru Microsoft, situația se poate schimba oricând, mai ales acum că Semantic Machines vor îmbunătăți Cortana, iar după câte se spune, un difuzor inteligent este în curs de realizare. Să nu uităm că segmentul AI este în plină dezvoltare, așa că nimic nu este încă sigur atunci când vine vorba de limitele funcționalităților și a modurilor de implementare al asistenților virtuali.

Sursă

Copyright imagine

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button