PCTECHTech&IT

Cortana are acum o rivală: Alexa a sosit în Microsoft Store

Asistentul digital al lui Amazon, Alexa, este acum disponibil ca o aplicație pentru Windows 10 în Microsoft Store. Este o lovitură pentru Cortana, asistentul propriu al Microsoft, care pur și simplu nu stă la fel de bine la capitolul de recunoaștere facială.

Aplicația, pe care o puteți descărca din linkul de mai jos, necesită conectarea unui cont Amazon. Și, în mod surprinzător, utilizează elementele de Fluent Design ale lui Microsoft, cum ar fi panourile acrilice, și dă bine și pe dark mode. În prezent, este disponibil numai în Statele Unite, Marea Britanie și Germania. Urmează ulterior să devină disponibil în mai multe țări în 2019.

Alexa a fost preinstalat pe unele dispozitive, cum ar fi Lenovo, Acer și HP, dar acum îl puteți pune pe orice dispozitiv cu Windows 10. Asistentul poate face cam orice poate face orice alt difuzor inteligent. Puteți folosi Alexa pentru a face cumpărături sau a controla o casă inteligentă, dar nu poate avea controlul asupra PC-urilor. Deci nu-i tocmai Skynet.

La începutul acestei săptămâni, Javier Soltero, șeful Cortana, a anunțat că pleacă de la Microsoft. Acest lucru ar putea însemna o schimbare a ritmului pentru Cortana, care a rămas în urma lui Alexa și a lui Google Assisstant.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button