MORE

Corsair lanseaza un cooler lichid compact

Aveti cumva o carcasa atat de mica incat va trebui sa scoti din ea placa de baza cu flexul? Genul de sistem in care nu ai mai putea indesa un cablu, da barem un sistem de racire lichida. In cazul in care inca mai vreti acea racire lichida, Corsair a venit cu o solutie inventiva.

Corsair H5 SF Mini-ITX Liquid Cooler este un sistem de racire capabil sa disipeze pana la 150W de energie termala, insa fara a fi nevoie sa montati radiatorul pe carcasa sau sa o modificati cu un aparat de sudura.

Sistemul de montare se atasaza direct de placa de baza, ceea ce inseamna ca nu prea poate fi folosit cu sisteme ATX, probabil nici mATX, iar evacuarea aerului cald se face prin spatele PC-ului, langa porturi.

HG5-SF_04

Racirea este efectuata prin intermediul unui singur ventilator, de tip blower, ceea ce inseamna ca ar putea fi cam zgomotos, si daca nu il curatati in mod constant, sau daca nu aveti filtre la carcasa, se va umple de praf pana cand va incepe sa zumzaie ca naiba dupa cativa ani.

Cooler-ul Corsair este compatibil cu marea majoritate a socket-urilor, precum: AM2, AM3, FM1, FM2, LGA 115X si LGA 1366, dar nu LGA 2011, pentru ca ar fi cam 10W liberi pentru variatie sau overclock, si asta ar fi groaznic. AM3+ lipseste din lista, dar presupun ca l-au inclus la AM3, insa nu in totalitate, pentru ca procesoarele din seria 9000 ar necesita doua coolere de acest tip pentru ca procesorul sa nu izbucneasca in flacari.

Pretul recomandat pentru acest cooler este de 80 de dolari.

[PCPer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button