MOREȘtiri IT

Coreea de Sud restricționează piața de cripto-monede

Dimineața aceasta piața de cripto-monede a luat-o puțin la vale, deoarece Coreea de Sud a început în mod activ să restricționeze activitățile caselor de schimb și chiar să le viziteze sediile pe neașteptate.

Raziile din această dimineață sunt un pas premergător punerii în efect a unei noi legislații prin care se va interzice comerțul de cripto-monede prin intermediul acestor case de schimb. Motivul de bază ar fi evaziunea fiscală comisă de aceste entități. Se pare însă că aceste acțiuni au fost deja bănuite de majoritatea celor implicați, deoarece piețele de cripto-monede din Coreea de Sud au fost de listate de pe CoinMarketCap la începutul săptămânii, prețurile pentru listate acolo fiind cu aproximativ 30% mai mari decât în restul regiunilor.

Ce se va întâmpla cu piața de cripto-monede din Coreea de Sud după impunerea legislației noi încă nu este clar. Nu are cum să dispară, dar cu siguranță guvernul va încerca să găsească un mod prin care poate exercita ceva mai mult control asupra sa, reducând exploziile speculative de preț și asigurând o taxare mai eficientă.

Acțiunea luată de autorități n-a afectat doar Bitcoin, ci un număr de cripto-monede a căror valoare era destul de mare în Coreea de Sud, precum Steem Dollar, a cărui valoare era în această dimineață sub 5 dolari, dar acum începe să se redreseze.

[Reuters]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button