MORE

Coreea de Sud pune egal intre jocuri si…droguri!

Sa locuiesti in Coreea de Sud si sa nu ai aspiratii de gamer profesionist este ca si cum ai spune ca in Brazilia se joaca oina sau bambilici. Aceasta tara ia extrem de serios sporturile electronice, mai ales turneele, care sunt difuzate pe postul national de televiziune, exista emisiuni special dedicate fiecarui joc in parte si lista continua. Dar de departe cel mai jucat joc din Coreea de Sud este Star Craft 2.

Acest fenomen s-a dovedit atat de popular, incat Partidul Democrat Coreean a trebuit sa puna cap la cap legi care sa protejeze tinerii de „raul” pe care jocurile l-ar putea aduce. Legea practic impiedica tinerii de pana in 16 ani sa acceseze orice joc de la ora 00 AM pana la 06 AM. Din nefericire pasii recenti intreprinsi de guvernul coreean ne fac sa ne intrebam daca nu cumva cineva are ceva personal impotriva jocurilor. Intr-o dezbatere recenta s-au discutat efectele potential nocive ale jocurilor si daca nu cumva „ar fi bine sa fie catalogate ca fiind din categoria „substantelor” ce provoaca depedenta.” Nu… nu ne-am tampit! Exact asta s-a discutat! Daca un produs ce este redat pe un monitor poate fi tratat ca alcoolul sau drogurile.

Bine, asta nu inseamna ca nu au existat avocati ai jocurilor la dezbatere, acestia subliniind faptul ca o astfel de lege este de-a dreptul nebuneasca. Pana la urma alegerea este factorul important, si mai ales trebuie sa nu uitam ca discutam despre o tara cu valori si obiceiuri diferite de cele europene. Aceasta dezbatere cel mai probabil nu ii va face pe politicieni sa „omoare” legea, totusi, sugestiile venite de partea cealalta a baricadei spun ca acesta lege a fost mai mult redactata din frica, din teama ca tineretul ar putea pierde simtul realitatii si s-ar putea afunda tot mai mult in jocuri. Sigur este o problema presanta, dar pana la urma familia este cea care trebuie sa joace rolul cel mai important in viata individului pentru a determina un comportament social normal.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button