SecuritateRSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Coreea de Nord și-a finanțat programul de rachete cu criptomonede furate

Coreea de Nord a reușit să fure iarăși prima pagină a redacțiilor de știri din toată lumea după ce o serie de investigații a dezvăluit faptul că țara asiatică și-a finanțat programul de rachete cu bani obținuți din criptomonede furate. Se pare că în perioada dintre începutul anului 2020 și jumătatea lui 2021, regimul comunist a obținut peste 50 de milioane de dolari prin intermediul unor atacuri cibernetice.

Aceste jafuri cibernetice au avut ca țintă cel puțin trei companii din Statele Unite ale Americii, Europa și Asia. Un studiu publicat de Chainalysis sugerează că hackerii din Coreea de Nord au furat nu mai puțin de 400 de milioane de dolari numai anul trecut.

Întâmplarea asta nu este nici măcar prima de acest fel: în 2019, reprezentanți ai Națiunilor Unite au declarat că regimul comunist din Coreea de Nord ar fi investit 2 miliarde de dolari în programele de dezvoltare al armelor de distrugere în masă. Această sumă ar fi provenit din atacuri cibernetice sofisticate. În urma acestor întâmplări, Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite a interzis țării asiatice să realizeze teste cu arme nucleare și rachete balistice.

Desigur, toate aceste măsuri au însemnat fix zero în fața Coreei de Nord, care și-a continuat testele cu arme de distrugere în masă. Dar revenind la metodele de finanțare, se pare că principalii vinovați ar fi membri ai unei grupări numite The Lazarus Group. Aceștia au mai fost acuzați pentru ransomware-ul WannaCry, câteva încercări de a jefui conturile online de la clienți ai băncilor din toată lumea și pentru atacurile cibernetice asupra Sony Pictures din 2014.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button