ȘtiriTech&IT

Copilot pentru Microsoft 365 este disponibilă în România. Ce poate face pentru afacerea ta

Responsabilitatea muncii și rezultatelor este a Pilotului, a omului care folosește soluția AI. Copilot este asistent și rezultatele sale trebuie verificate

Microsoft a organizat ieri, 19 iunie, un eveniment dedicat soluției AI de business Copilot pentru Microsoft 365, care este disponibilă pe piața din România. Prezentarea a început cu un scurt istoric al inteligenței artificiale, s-a discutat despre viteza fără precedent a adoptării AI-ului la nivel global, despre adoptarea pe segmente de vârstă și în centrul prezentării s-au aflat scenariile de utilizare în fluxul de lucru al companiilor.

Copilot pentru Microsoft 365, idei principale

  • Aplicațiile Microsoft 365 integrate cu Copilot sunt Teams, Word, Outlook, PowerPoint și Excel.
  • Copilot pentru Microsoft 365 poate rezuma e-mailuri, structura și analiza date în Excel, asista și sumariza ședințe live, crea și edita documente în Word, genera prezentări în PowerPoint și agrega informații din diverse aplicații / formate și surse, totul cu ajutorul inteligenței artificiale.
  • Copilot pentru Microsoft 365 acționează ca un asistent personal, ajutând utilizatorii să automatizeze și să optimizeze diverse sarcini de lucru.
  • Responsabilitatea muncii și rezultatelor este a Pilotului, a omului care folosește soluția AI. Copilot este asistent și rezultatele sale trebuie verificate.
  • Copilot pentru Microsoft 365 poate acesa informații de pe internet, dar nu trimite date în internet, păstrând confidențialitatea utilizatorului / companiei.
  • Asistentul Copilot pentru Microsoft 365 nu este legat de un dispozitiv fizic (PC), ci de contul utilizatorului. Cu alte cuvinte, chiar dacă un computer este utilizat de mai mulți utilizatori, fiecare utilizator trebuie să aibă propria sa licență Copilot pentru a beneficia de funcționalitățile asistentului AI.
  • Limba română nu este încă suportată de Copilot pentru Microsoft 365.

Bogdan Putinică, Country Manager Microsoft România și Moldova, a deschis evenimentul subliniind importanța AI în mediul de lucru modern. Acesta a menționat că AI nu este o inovație recentă, ci rezultatul a zeci de ani de cercetare în machine learning și deep learning, culminând în 2021 cu tehnologiile AI generative (GAI). În comparație cu alte tehnologii, adopția AI a fost rapidă, datorită atât interesului la nivel individual, cât și al companiilor, un rol având și politicile globale, care încearcă să țină pasul cu dezvoltarea tehnologică.

Un punct esențial adus în discuție a fost studiul global Work Trend Index 2024, realizat de Microsoft și LinkedIn, care examinează rata de adoptare a AI în diverse industrii, utilizarea AI în funcție de vârstă și alți factori. Potrivit acestor cercetări, România se află pe locul 1 în Europa ca număr de dezvoltatori, circa 238.000, și 6 la nivel mondial. Companiile care integrează AI în business-ul lor au un return on investment (ROI) de 3,5 ori. Companiile caută angajați cu competențe în AI, subliniind o tendință de a valoriza aceste abilități mai mult decât cunoștințele tradiționale.

Alexandru Mihalciuc UiPath eveniment Copilot pentru Microsoft 365

Alexandru Mihalciuc, Head of Sales Solutions la UiPath, a vorbit despre evoluția soluțiilor tehnice în domeniul machine learning. Din 2016, UiPath dezvoltă soluții capabile să înțeleagă și să proceseze ecranele. Produsul lor, UiPath Autopilot se adresează unui public împărțit în 4 categorii: dezvoltatori, testeri, analiști și utilizatori obișnuiți. UiPath Autopilot învață din acțiunile tale, poate procesa documente și permite dezvoltatorilor să creeze sau să modifice automatizări doar prin cereri text. De asemenea, poate transformă formularele vechi în aplicații automatizate, testează aplicații la cerere pentru testeri și generează cea mai bună cale de automatizare a unui proces pentru analiști.

 Razvan Cristea și Nic Vasiliu eveniment Copilot pentru Microsoft 365

Următorii doi vorbitori au prezentat Copilot pentru Microsoft 365 în tandem.

Razvan Cristea, Senior Solutions Sales Specialist for Modern Work and Microsoft 365 Copilot in Central Europe, a prezentat capabilitățile tehnice ale Copilot pentru Microsoft 365. Cristea a subliniat că, deși Copilot acționează ca un asistent personal, utilizatorii rămân la cârma operațiunilor. În funcție de preferințele companiei, Copilot poate avea sau nu acces la datele sensibile, asigurând astfel securitatea informațiilor.

Nic Vasiliu, Senior Modern Work Sales Specialist, a adus în discuție și exemplificat pe larg integrarea Copilot în produsele Microsoft și a spus că folosește soluția cu AI din septembrie/octombrie 2023. Copilot este integrat în funcțiile de căutare Bing și poate asista utilizatorii în numeroase sarcini, de la rezumarea e-mailurilor în Outlook, până la structurarea și analiza datelor în Excel.

Copilot pentru Microsoft 365 costă 28.10 euro utilizator/lună cu abonament anual, în total 337.20 pe an, preț fără TVA. Licența de Microsoft 365 se achiziționează separat.

În România, Microsoft colaborează cu UiPath, Banca Transilvania și alte companii pentru implementarea soluției Copilot pentru Microsoft 365. Aceasta a fost bine primită, iar angajații participă la sesiuni de formare pentru a învăța să o utilizeze mai eficient.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button