ȘtiințăGaming

Copiii care joacă jocuri video au creierul mai bine dezvoltat

Conform unui studiu, copiii care se joacă pe calculator sau pe console au abilități cognitive mai bune decât cei care nu o fac. Mai exact, oamenii de știință au testat peste 2.200 de copii cu vârste între nouă și zece ani, împărțiți în două categorii: cei care se joacă cel puțin 21 de ore pe săptămână și cei care nu se joacă deloc. Cei care se joacă doar ocazional nu au fost incluși în test. Hai să vedem și rezultatele.

Testele efectuate au avut în vedere memoria, atenția și controlul impulsurilor, iar rezultatele nu sunt surprinzătoare. În final, micii gameri au obținut punctaje mai bune la absolut toate probele. Mai mult, oamenii de știință au descoperit mai multă activitate în părțile creierelor celor mici care au legătură cu memoria și cu atenția, semn că jocurile video antrenează părți ale creierului care nu s-ar dezvolta la fel de repede fără joacă.

În ultima vreme, tot mai multe companii din domeniul sănătății își îndreaptă atenția spre jocurile video ca formă de tratament pentru boli cum ar fi ADHD. Și pe bună dreptate, în condițiile în care, de-a lungul timpului, tot mai multe studii asemănătoare arată beneficiile gaming-ului în dezvoltarea copiilor. Desigur, nu e tocmai în regulă ca cei mici să rupă la școală un meci de Mortal Kombat sau alte jocuri super violente, dar titlurile mai casual, care includ și puzzle-uri de rezolvat, par să fie cu adevărat o activitate benefică pentru dezvoltarea unor abilități care stau la baza creierului uman.

Motivele pentru care copiii gameri au anumite părți ale creierului mai dezvoltate decât cei care nu se joacă nu sunt stabilite cu exactitate. Cercetătorii care au efectuat acest studiu spun că o ipoteză plauzibilă este că cei mici care au aceste abilități cognitive mai dezvoltate din naștere sunt atrași din start de jocurile video, dar și ipoteza că jocurile video în sine ajută este plauzibilă. Așa că, data viitoare când auzi pe cineva că își ceartă copilul pentru că se joacă prea mult pe calculator, arată-i articolul ăsta.

Contributors

Pe lângă echipa noastră uzuală de tocilari, colaborăm punctual cu diverși redactori și freelanceri la fel de pasionați ca și noi în ceea ce privește jocurile, gadget-urile și tehnologia, în general. Materialele scrise de aceștia sunt marcate cu denumirea Contributors și sunt evaluate cu atenție, pentru a ne asigura că vă oferim informații corecte și conținut de calitate, la standardele Zonei.

Articole asemanatoare

Back to top button