MORE

COOLAR : frigiderul solar care poate salva vieti

Coolar este cel mai nou frigider “verde”. Scopul Coolar este acela de ajuta furnizorii de medicamente sau produse alimentare sa nu mai depinda de rețeaua de energie electrică, cu emisii de CO₂ mult mai mici și cu o durabilitate mai mare.

In tarile putin dezvoltate, multe comunități nu își pot permite răcirea din cauza rețelelor instabile, ceea ce poate fi fatal, mai ales cand vorbim de depozitarea de medicamente sau vaccinuri.

Inovația acestui sistem Coolar se bazeaza pe tehnologia radical diferita de răcire și pe faptul că sistemul este alimentat solar si nu prin energie electrică. Transforma caldura solara in “frig”.

În plus, Coolar nu conține substanțe dăunătoare pentru mediu – pur si simplu foloseste apa purificata ca lichid de răcire.

Sistemul Coolar economisește până la 85% din costurile de funcționare și 94% din emisiile de CO₂ în comparație cu dispozitivele convenționale.

Noua tehnologie va fi testata anul acesta in diferite locatii.

https://www.youtube.com/watch?v=-p5htNLeyZk&feature=youtu.be

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button