GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Controllerul de Xbox 360 este cel mai popular pe Steam

Dacă v-ați întrebat vreodată de ce reputatia lui Valve de a necesita așa de mult timp pentru a face ceva este exagerata, acum postarea „Controller Gaming on PC” de pe blogul lor prezinta situatia intr-o noua lumina.

Compatibilitatea controllerului în jocurile de pe PC a fost gestionată numai de dezvoltatorii individuali de jocuri, ceea ce înseamnă că un joc a suportat un set prestabilit de hardware și jucatorii au selectat dintre aceste opțiuni de intrare prestabilite. În 2015 am început un experiment pentru a afla ce se întâmplă când comunitatea este mai puțin constrânsă.Trei ani mai târziu, experimentul Steam Input începe să dea rezultate interesante.

Amuzant, lasand intervalul de timp deoparte, comunicatul oferă o perspectiva interesantă asupra evoluției utilizării controllerelor în jocurile pe calculator. În primul rând, controllerele sunt de fapt foarte des intalnite pe platforma PC-ului, mai mult de 30 de milioane de utilizatori avand conectat cel puțin unul pe contul lor. Majoritatea sunt controllere de console, dominate de Xbox: 64% dintre toate controllerele inregistrate fiind fie un dispozitiv Xbox One, fie un dispozitiv Xbox 360.

Dar Valve a spus că controllerele de PS4 sunt „surprinzător de numeroase”, reprezentand 20% din dispozitivele înregistrate, din cauza lipsei de suport. Dualshock 4 este un controller excelent, dar de fapt, folosirea lui necesită software extern și rezultatul nu este întotdeauna cel mai bun.

Un joc vă poate cere să „apăsați Y pentru a sări”, pe când, în realitate, ar trebui să apăsați butonul triunghi. Aceste traduceri mentale pot fi deranjante pentru anumiti utilizatori de controllere de PS4 și vedem dovezi ale acestui lucru in datele lunare extrase din timpul de joc al utilizatorului.

Controllerul de Nintendo Switch Pro, care a primit minimul suport prin Bluetooth în 2017 și suport complet pentru Steam la începutul acestui an, este „destul de popular pentru un dispozitiv nou„, cu toate că nu este aproape de marii jucători, cu puțin sub 500.000 de dispozitive înregistrate. Propriul controller al lui Valve, Steam Controller este, de asemenea, la mare distanta de dispozitivele din top, cu 1,5 milioane de dispozitive înregistrate, dar are parte de o utilizare mult mai diversificata: este folosit la un numar de jocuri aproape dublu fata de orice alt controller.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button