GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Controller-ul DualSense de PS5 are cateva surprize

PlayStation 5 se lanseaza oficial pe 12 noiembrie. Dar asta nu inseamna ca Sony nu au trimis deja cateva exemplare catre publicatii pentru review.

Un youtuber cunoscut in comunitatea tech, Austin Evans, a primit si el consola. Momentan, cei care sunt in posesia PS5-ului pentru review nu au voie sa dezvaluie informatii despre gameplay, interfata sau alte aspecte. In schimb, Evans a testat controller-ul si a descoperit cateva chestii interesante.

Controller-ul este ceva mai mare fata de predecesorul sau. Calitatea constructiei se resimte in comportamentul butoanelor si al stick-urilor. Ca un bonus pentru aspect, suprafata in relief a controller-ului este formata din minuscule simboluri de PlayStation: X-ul, cercul, patratul si triunghiul.

PS5 controller
Imaginea ii apartine lui Austin Evans

Evans nu l-a admirat doar asa, de amorul artei. Youtuber-ul s-a pus pe treaba, testand compatibilitatea si functiile acestuia. DualSense este, surprinzator, compatibil si cu PC si cu Android. Prin xCloud, Evans a reusit sa se joace pe telefon folosind controller-ul PS5-ului.

S-a incercat si o conectare a controller-ului la PS4. Desi Sony mentioneaza ca nu este posibila compatibilitatea backwards, DualSense a fost recunoscut prin bluetooth de catre PS4. Din pacate, microfonul a fost singura caracteristica functionala. Asta ar putea fi un indiciu ca Sony, pana la urma, vor lua in considerare backwards compatibility intre PS4 si PS5.

PS5 controller
Imaginea ii apartine lui Austin Evans

Aruncand o privire in interior, Evans a observat ca DualSense este alimentat de o baterie de 1560 mAh, si ca un al doilea microfon isi are locul acolo, destinat, probabil, pentru noise cancellation.

Fiecare PlayStation 5 va veni la pachet cu un DualSense. Al doilea controller va fi achizitionat separat, pentru 70 de dolari.

Am aflat de aplicatiile preinstalate, de telecomanda pentru functiile media, de noua interfata, iar acum de cateva smecherii de care este capabil controller-ul. Mai ramane doar sa facem rost pe bune de un PS5 si sa vedem ce alti asi mai are ascunsi in maneca.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button