GamingRSS PaginaDeMediaTech&IT

Control scapa de DRM-ul care necesita conexiune permanenta la internet

"Nu trebuie sa dam vina pe Epic pentru greselile noastre."

Update-ul 1.04 pentru Control a adaugat mult asteptatul mod foto in joc, dar pe PC a eliminat abilitatea de a juca offline si a stricat compatibilitatea cu controllerul Steam. Dezvoltatorul Remedy a eliminat acest patch, spunand ca schimbarile au fost niste greseli si ca „nu trebuie sa dam vina pe Epic pentru greselile noastre.”

Remedy sustine ca intentia de a folosi Epic Games Store Launcher a fost pentru a valida viitoarele expansiuni platite, nu pentru a forta jucatorii sa fie online sau sa elimine suportul pentru controller-ul Steam. Ca un fix imediat, acestia au facut un roll back al jocului la versiunea anterioara si i-au dat drumul pe EGS. Actualizarea care include modul foto si anumite fix-uri pentru bug-uri va reveni in curand, reparata de aceasta data.

Dezvoltatorul a adaugat in aceeasi postare pe Twitter ca „vor reveni cu mai multe informatii indata ce rezolva aceasta chestiune. Nu este nevoie sa dati vina pe Epic pentru greselile noastre. Ne pare rau!”

Actualizarea a fortat jucatorii sa fie conectati permanent la internet si sa foloseasca Epic Games Store pentru a lansa jocul. Inainte de acest update puteai lansa jocul prin intermediul fisierului .exe de pe PC-ul tau daca voiai sa te joci offline. Ca rezultat al acestei schimbari, controllerele Steam nu mai functionau.

Descoperirea a fost postata pe Reddit, unde un utilizator a detaliat modul in care functioneaza DRM-ul. De fiecare data cand voiai sa lansezi Control in modul offline prin intermediul executabilului, acesta rezulta intr-o eroare care te informa ca trebuie sa te loghezi pe Epic Games Store si sa lansezi jocul de acolo. Facand asta, anulezi automat suportul pentru controllerul Steam. Aceasta schimbare nu a fost listata in changelog, care in schimb vorbea despre Photo Mode si bug fix-uri minore.

PCGamesN

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button