Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Un contrabandist a fost prins cu sute de procesoare lipite pe tot corpul

Criza de semi-conductori a lovit industria IT destul de tare, iar unii oameni recurg la metode foarte dubioase pentru a pune mâna pe cele mai noi lansări. Este și cazul contrabandei cu procesoare care a devenit un lucru deja normal în zona Hong Kong – Zhuhai – Macau Bridge. Iar ultima captură a autorităților a fost un contrabandist care avea lipite pe el nu mai puțin de 256 de procesoare Intel.

Acesta a fost controlat după ce polițiștii au observat un comportament ciudat: inculpatul conducea un camion, iar la un control de rutină părea foarte nervos în preajma autorităților, astfel a fost controlat și asupra sa au fost găsite procesoare Intel Core i7-10700 și Intel Core i9-10900KS. Procesoarele erau lipite pe picioare, abdomen și piept. Alte capturi au inclus un alt șofer care avea 52 de modele ascunse între scaune și o întreagă operațiune pe apă, care a rezultat într-o urmărire cu bărcile. Odată prinși, suspecții au fost ușurați de bunuri de peste 20 de milioane de dolari, iar printre acestea au fost găsite și „produse electronice„.

contrabanda procesoare

De ce se face contrabandă cu procesoare?

Situația globală a afectat cam toate domeniile tech, printre care și producția de procesoare și vânzarea acestora. De aici și contrabanda, întrucât oamenii din spatele acestor operațiuni cumpără direct de la fabricile din Hong Kong și trec granița cu produsele pentru a le vinde la prețuri mai mari. Asta dacă reușesc să treacă nedetectați, desigur, iar pedeapsa pentru contrabandă din Hong Kong ajunge la șapte ani de închisoare și amenzi de până la 2 milioane de dolari.

Un alt exemplu ceva mai extrem vine din China, unde trei persoane au atacat și tâlhărit un om căruia i-au lăsat o pagubă de aproximativ 644.000 de dolari, reprezentând unul dintre cele mai mari jafuri hi-tech din ultimii ani. Situația pare deja scoasă dintr-un film și sunt curios cât de departe vor merge aceste întâmplări.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button