MORE

Conținutul 4K de pe iTunes poate fi doar transmis, nu și descărcat

Atunci când Apple a prezentat noul Apple TV 4K, au anunțat și că mai mult conținut 4K va ajunge pe iTunes. Cu toate acestea, vor exista limitări pentru posesorii noului dispozitiv în ceea ce privește modul în care se pot bucura de conținutul 4K achiziționat. Conform unui document de suport Apple, conținutul 4K de pe iTunes poate fi doar transmis, nu și descărcat direct pe un dispozitiv.

Aveți posibilitatea să descărcați o copie locală a unui film HD, și ar putea fi posibil să descărcați versiuni HDR și Dolby Vision, dar nu puteți descărca o versiune 4K.

Se pare că singura garanție pe care o au clienții este să descarce local o copie HD a filmelor pe care le-au achiziționat. În conferința de prezentare Apple a mai anunțat și că va upgrada gratuit achizițiile anterioare ale clienților la varianta 4K. Dar judecând după ce este scris în acest document de suport, nu veți putea descărca versiunea 4K a titlurilor pe care le-ați cumpărat, ci doar versiunile HD.

Deși documentul nu oferă nicio explicație pentru această restricție, foarte probabil este din cauza capacității de stocare locală, deoarece filmele 4K au de obicei în jur de 100 GB. Noile dispozitive Apple TV 4K sunt disponibile în variante de 32 GB, respectiv 64 GB. În timp ce aceste capacități de stocare sunt suficiente pentru a descărca jocuri, aplicații și câteva filme HD, spațiul disponibil este insuficient pentru un film întreg în format 4K. Apple vinde conținut 4K pe iTunes la același preț ca varianta HD, deci este de asemenea posibil ca firma să fi căzut de comun acord cu studiourile de filme în privința acestor restricții.

Pe lângă iTunes, Apple TV 4K suportă transmisii de conținut 4K de pe Netflix și alte servicii de streaming. Pe parcursul acestui an, Apple intenționează să includă Amazon Prime Video pe dispozitivul lor, și va oferi conținut 4K și de pe acest serviciu. Cu toate acestea, momentan nu suportă conținut video 4K de pe YouTube. Apple TV 4K suportă doar formaturile video H.264, HEVC (H.265) și mp4 pentru streaming, iar videoclipurile 4K de pe YouTube sunt transmise în format VP9, care nu este suportat de acest dispozitiv.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button