MORE

Continuity Keypad – Merita?

Programelul isi ia denumirea din insasi functia Continuity prezenta in Yosemite, care, printre altele, poate prelua si efectua apeluri de pe computerul conectat la iPhone. Singura problema este ca atunci cand vrei sa initiezi un apel de pe Mac, trebuie sa deschizi aplicatia Facetime, lucru care, conform multor utilizatori, poate fi destul de incomod si derutant. Aici poate interveni Continuity Keypad, un programel aflat momentan in stadiu beta, ce adauga un widget in Notification Center in care poti scrie foarte rapid un numar de telefon ca mai apoi sa-l apelezi. Acesta poate deschide si o fereastra separata ce se aseamana cu keypad-ul din iPhone, insa nu prea serveste unui scop practic.

Problema la aceasta aplicatie este ca (deocamdata, cel putin) nu citeste contactele. Ceea ce inseamna ca trebuie sa stii numarul pe care vrei sa il formezi. In alta ordine de idei, eu nu am deschis niciodata Facetime pentru a initia un apel, desi folosesc functia foarte des. Eu deschid Spotlight prin batrana comanda Cmd+Space si scriu numele contactului pe care doresc sa il apelez. Spotlight imi ofera toate detaliile respectivului contact fara a-mi deschide vreo aplicatie, iar de acolo poate fi apelat orice numar prin mutarea cursorului deasupra acestuia. Revenind la problema anterioara, in cazul foarte probabil in care nu stii numarul de telefon al persoanei pe care vrei sa o apelezi, trebuie sa il cauti in agenda pentru a-l putea introduce in widgetul Continuity Keypad.

Prin urmare, ramane la latitudinea voastra, a utilizatorilor, daca aceasta aplicatie este cu adevarat utila, daca apelarea directa din Spotlight este o functie prea putin cunoscuta, sau daca este doar un keypad transparent cu care sa te lauzi.

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close