GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Consola PC Classic cu jocuri DOS, in cautare de fonduri

Unit-e urmeaza trendul nostalgiei si cauta finantare prin crowdfunding pentru consola PC Classic, care va contine jocuri din anii ’80 si ’90.

Din ce in ce mai multe companii din industria jocurilor video par sa mizeze pe nostalgie ca tactica de marketing. In 2016, Nintendo a mers dincolo de relansarea titlurilor clasice, propunand o intreaga consola dedicata lor, NES Classic, urmata de de SNES Classic in 2017. Sony au anuntat la randul lor PlayStation Classic, care vine cu douazeci de titluri de PlayStation 1 si este asteptata pe piata luna viitoare. Acum, cei de la Unit-e se alatura acestei tendinte dezvoltand o consola de jocuri DOS pentru televizor sub forma lui PC Classic.

Dupa cum puteti vedea si in imaginea de mai sus, PC Classic este un mini-calculator de dimensiunea unui modem, colorat intr-un bej care aminteste de vechile PC-uri IBM. Planul celor de la Unit-e este sa incarce consola cu cel putin treizeci de titluri din anii ’80 si ’90, PC Classic urmand a fi lansata in primavara anului viitor. Asta, bineinteles, daca totul merge bine in campania de crowdfunding pe care compania o va demara in cateva saptamani. Momentan, Unit-e au in plan sa livreze consola cu un gamepad, dar iau in calcul si varianta unei mini-tastaturi si a unui mouse, cu optiunea altor periferice disponibile ulterior pe site-ul producatorului. Nu exista inca informatii daca PC Classic va fi disponibila pe plan international sau doar in Statele Unite.

Cat despre lista jocurilor disponibile, Unit-e vizeaza cel putin treizeci de titluri care au definit gamingul in anii ’80 si ’90”, fara a preciza deocamdata care sunt acestea.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button