Tech&ITTECH

Esti pasionat de tehnologie și vrei să afli lucruri noi? Hai la Connect.IT by Endava!

Primul eveniment va avea loc la București și vom afla mai multe despre NFT-uri si AWS

Lumea tehnologiei este greu de înțeles în ansamblu, mai ales dacă încerci să-ți extinzi cunostintele nu doar înspre o anumită ramură, ci înspre tot mai multe segmente pe care universul ăsta IT le înglobează odată cu trecerea timpului. Dar putem merge mereu pe ideea că fiecare are ceva de învățat de la celălalt, iar asta îi vizează inclusiv pe profesioniștii IT. Dacă te afli în această categorie și știi că nu ți-ar strica un schimb de experiență, uite că Endava a pregătit o serie de evenimente dedicate, ce poartă numele de Connect.IT. Hai să vedem despre este vorba, ca mai apoi să explic cum se întâmplă și cum puteți participa.

Ce este Endava?

Endava este o companie specializată în furnizarea de servicii tech, care își sprijină clienții în dezvoltarea propriilor organizații, prin utilizarea soluțiilor scalabile de Distributed Enterprise Agile. Compania ajută clienții să devină companii digitale, sprijinindu-i în demersul lor de la generarea de idei și până la dezvoltarea și implementarea de produse, platforme și soluții.  

Endava

Pentru a facilita schimbul de experiență și pentru a explica mai bine intențiile și serviciile pe care le oferă, Endava organizează Connect.IT, eveniment pe care-l poți privi ca pe un „how to” și ca pe un răspuns înrebarea „CUM SE CONECTEAZĂ COMUNITĂȚILE TECH DIN 12 ORAȘE DIN ROMÂNIA, BULGARIA, MOLDOVA ȘI POLONIA?

Ce este Connect.IT?

Connect.IT reprezintă o serie de evenimente dedicate comunității tech cu scopul de a crea o rețea puternică de profesioniști IT din diverse domenii. Mai mult, prin intermediul Connect.IT, Endava își propune să ofere și o platformă care să faciliteze schimbul de experiențe și bune practici. Event-urile se adresează tuturor profesioniștilor în domeniu, de la programatori și developeri până la project managers și nu numai.

Connect.IT este structurat în mai multe părți. În esență, vor fi 12 evenimente susținute în patru țări din Europa Centrală, printre care și România. Prima întâlnire, A disruptive journey: Decrypting NFT & Conquering AWS, va avea loc pe data de 10 mai, în București și se va desfășura în format hibrid, oferindu-le pasionaților de tehnologie șansa de a participa fie fizic, fie online la prezentările și dialogurile din cadrul evenimentului. Temele propuse le vor da participanților ocazia de a afla mai multe despre conceptul NFT și modul în care se raportează aceste asset-uri la proprietatea intelectuală sau cum pot fi utilizate instrumentele AWS (Amazon Web Services).

După discuții și prezentări, participanții vor fi invitați la o sesiune de networking în care vor avea ocazia să se cunoască mai bine, să adreseze întrebări, dar și să exploreze mediul de lucru Endava. Participarea la eveniment este gratuită, dar necesită înregistrare pe platforma dedicată. Data limită pentru înscrieri este 9 mai. În cadrul primului event, cei înscriși vor putea urmări prezentările celor doi speakeri, Alexandru Gâtu  (Senior Test Consultant) și Bogdan Duță (Software Architect).

Principalele tendințe pentru zona de NFT-uri sunt definirea utilității lor în a rezolva problemele moderne, interacțiunea cu industria jocurilor video și altele, precum și mecanismele de monetizare ce pot fi utilizate de creatorii de conținut cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală. Alexandru Gâtu, Senior Test Consultant

Iată o scurtă organizare a punctelor ce vor fi atinse în cadrul discuției:

Prezentarea domeniului NFT:

  • Cum ia naștere un NFT;
  • Arta digitală versus imaginile autogenerate;
  • Implicările și influnețlele copyright asupra NFT-urilor;
  • loyalties pentru NFT-uri.

Prezentarea Amazon Web Services (AWS):

  • Tranziții arhitecturale;
  • Unelte AWS;
  • Servicii, resurse și optimizări necesaree atingerii unor beneficii tangibile.

Este o ocazie de a afla lucruri noi numai bună pentru comunitățile de pasionați IT & tech, în special dacă vorbim despre cei care jonglează cu NFT-uri și aplicații web. Temele aduse în discuție în cadrul evenimentului de la București de pe 10 mai vor clarifica și explica în detaliu implicațiile acestor „instrumente” digitale. De pildă, Alex Gâtu va explica de ce este important să avem în vedere importanța drepturilor de proprietate intelectuală atunci când discutăm despre dezvoltarea NFT-urilor.

Creatorii de conținut – fie el audio sau fotografie – se pot folosi de această tehnologie pentru a-și finanța eforturile pentru crearea acestora, dar și pentru fidelizarea audienței sau a fanilor[…] Ce este de menționat este că această tehnologie permite verifcarea facilă, rapidă și sigură a informației și se poate folosi inclusiv pentru scopuri ce nu sunt neparat legate de proprietatea intelectuală, cum ar fi actele oficiale emise de o autoritate a unui stat.

Maratonul Connect.IT continuă în 12 orașe din Europa Centrală

Întâlnirea de pe 10 mai de la București nu este singura de acest fel. Endava a pregătit mai multe ediții Connect.IT pe diverse teme, iar desfășurarea acestora va acoperi mai multe țări, inclusiv Moldova, Bulgaria și Polonia, în format fizic, în fiecare zi de joi, începând cu data de 12 mai. Mai jos am listat datele și locațiile tuturor evenimentelor organizate de Endava:

  • 10 mai – București
  • 12 mai – Craiova 
  • 19 mai – Ruse 
  • 26 mai – Brașov & Lodz 
  • 2 iunie – Bălți 
  • 9 iunie – Sibiu 
  • 14 iunie – Gdansk 
  • 16 iunie – Târgu Mureș 
  • 23 iunie – Suceava & Plovdiv 
  • 7 iulie – Varna

Totodată, curioșii sunt invitați să acceseze și pagina de Facebook Endava pentru informații suplimentare. Acestea vor fi publicate în curând, însă până atunci vă puteți înscrie pentru participarea gratuită la ediția de la București de pe 10 mai de aici.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button