Știri ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Configuratiile procesoarelor Intel Alder Lake S, P si M au aparut pe internet

Noi informatii importante cu privire la viitoarele procesoare Intel Alder Lake S au fost scapate pe internet. Aceasta scurgere de informatii este importanta deoarece dezvaluie planul companiei pentru noile generatii de procesoare. Intel planuieste o schimbare completa a procesoarelor, adaugand generatiei a 12-a doua tipuri de nuclee. O abordare similara ca a procesoarelor care echipeaza dispozitive mobile. Acest plan poate imbunatatii cu certitudine eficienta dispozitivelor mobile, insa nu stim nimic despre impactul deciziei pe care il poate avea in segementul desktop-urilor.

Intel Alder Lake S – 8 nuclee mici si 8 mari intr-un singur pachet

Pe partea de desktop, procesoarele intel Alder Lake S vor avea un TDP maxim de pana la 125W si un numar total de 16 nuclee intr-o configuratie de 8+8 (8 nuclee mari si 8 nuclee mai mici). Conform datelor postate de sursa, platforma seriei Alder Lake ar fi urmatoarea:

 • Alder Lake-S
  • 8 nuclee mari + 8 nuclee mici cu GT1 GPU
  • 6 nuclee mari + 0 nuclee cu GT1 GPU
 • Alder Lake-P
  • 2 nuclee mari + 8 nuclee mici cu GT2 GPU
  • 6 nuclee mari + 8 nuclee mici cu GT2 GPU
 • Alder Lake-M
  • 2 nuclee mari + 8 nuclee mici cu GT2 GPU

S-ar putea sa vedem o combinatie destul de interesanta a noului proces de fabricatie. Partea de procesor va fi fabricata pe 10nm in timp ce partea de accelerare grafica integrata va fi pe 14nm. In acest mod procesoarele intel vor fi produse mai ieftin, asigurand o strategie similara competitorului sau direct, AMD. Daca tot ce am scris anterior se adevereste, va fi destul de interesant de privit competitia dintre Intel si AMD in zona de pret unde tabara rosie a castigat mult teren in ultimul an.

Va reusi oare Alder Lake S sa tina astfel pasul si la capitolul eficienta? Mai ales intr-o lume in care AMD a reusit sa invinga Intel la una dintre putinele categorii pe care le domina gigantul albastru.

 

Alexandru Baciu

Salutare, numele meu este Alexandru si de mic copil am fost pasionat de hardware, gaming si tehnologie. Ador foarte mult sa testez tot felul de gadget-uri interesante cu scopul de-a impartasi informatia cu cei din jur. In prezent studiez informatica, ma joc tot felul de jocuri faine si redactez diverse review-uri; despre asta este vorba!

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button