PC&Consoles

Conducerea Ubisoft Montreal este acuzată de practici ilegale pe piața bursieră

Autoritățile financiare franceze par să se fi supărat pe Ubisoft și practicile sale de la piața bursieră. Însă nu sunt legate de recenta încercare a celor de la Vivendi de-a devora toate acțiunile companiei.

Acuzațiile îi vizează pe Yannis Mallat, CEO al Ubiosft Montreal, alături de alți directori executivi ai companiei. Conform autorităților, aceștia ar fi vândut o parte din acțiunile pe care le dețin la companie înainte de anunțul amânării lui Watch Dogs și a lui The Crew din 2013. Întârzierea acestor două jocuri a dus la o lacună sesizabilă în calendarul de vânzări precum și la scăderea valorii acțiunilor.

Consecința cea din urmă era destul de logică, motiv pentru care autoritățile au simțit nevoia să intervină. Vânzarea acțiunilor chiar înainte ca acestea să scadă în valoare, cu bună știință că asta se va întâmpla, este ceea ce se numește „Insider Trading”. Și nu prea poți fi mai „Insider” ca CEO-ul studioului cu pricina.

Mallat a declarat că este lipsit de vină, vânzarea având loc înainte ca el să afle de amânarea jocurilor cu pricina. Iar marele șef al Ubisoft, Yves Guillemot, a declarat că are deplină încredere în angajații săi și că îi va sprijini din plin.

Soarta celor acuzați va fi decisă după audierile care vor avea loc în Paris, pe 18 noiembrie.

[Gamasutra]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close