MORE

Concedieri masive la Intel, compania se distanteaza de PC

Vanzarile scazute ale PC-urilor noi din ultimii ani au avut un efect pana si asupra gigantului Intel, care anunta un plan de restructurare masiv si care va intra in efect pana la sfarsitul anului viitor.

Intel anunta concedierea a 12 mii de oameni, in jur de 11% din angajatii sai. Nu au specificat cu exactitate care segmente vor fi afectate de aceste concedieri. Cert este ca actiunea va costa compania aproape 1.2 miliarde de dolari, dar care per total va economisi 1.4 miliarde de dolari pe an.

Compania a luat aceasta decizie deoarece venitul generat de segmentele traditionale nu au avut o performanta la fel de buna. Fapt evidentiat de modul in care in procesor Ivy Bridge inca mai poate fi considerat foarte bun chiar si acum, desi a fost lansat cu 4 ani in urma. Este genul de piata in care un upgrade periodic nu prea este necesar, lucru ce inevitabil duce la vanzari scazute.

Ca urmare, Intel se va concentra pe segmente precum Internet of Things, memorie, centre de date, FPGA-uri, sisteme 2 in 1 si gaming, care s-au dovedit a fi in continuare profitabile, Da, gaming. Pentru ca desi utilizatorul de rand nu are in acest moment motiv sa faca un upgrade de la un Q6600, pe segmentul de gaming ciclul de upgrade tinde sa fie ceva mai sprinten. Insa PC-urile mai comune nu vor avea parte de la fel de multa atentie. Nu de alta, dar pentru treburi de zi cu zi probabil inca ar mai merge bine si un Pentium D.

Intel va continua sa investeasca in dezvoltarea de tehnologii noi pe aceste segmente, asa ca nu este vreun pericol sa ramana in urma prea curand.

[AnandTech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button