MORE

Concedieri masive la Hewlett-Packard

Hewlett-Packard se pregătește pentru o restructurare importantă în următoarele luni, care va avea un efect mare asupra companiei, dar mai ales asupra angajaților săi.

Aproximativ 30 de mii de oameni vor fi concediați ca urmare a separării companiei în două entități. Acest număr a crescut semnificativ de la ultima estimare de anul trecut., de numai 5 mii.

Dacă ar fi să punem la un loc toate concedierile efectuate de când conducerea curentă a companiei a decis să taie costurile de la Hewlett-Packard, atunci între 85 și 95 de mii de angajați vor fi disponibilizați până ce separarea companiei este finalizată. Asta ar însemna aproape 30% din angajații corporației, la nivel mondial.

Împărțirea companiei în două entități are intenția de a separa componentele mai puțin performante, în materie financiară, de cele care încă se mai află în creștere.

Schimbarea va fi sesizabilă începând cu anul viitor. Componenta orientată spre consumatorii de rând se va numi HP Inc. Aceasta va continua să producă imprimante și PC-uri, într-o piață ce nu crește tocmai pe cât de mult ar trebui pentru ca această separare să fie evitată.

Componenta ce se ocupă de echipament de enterprise, precum servere, se va numi de acum înainte Hewlett-Packard Enterprise. Investitorii vor primi acțiuni echivalente pentru ambele companii, așa că se pot descotorosi mai ușor de cele neprofitabile.

[PCPer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button