Știri ITRSS PaginaDeMedia

Companiile tech au pierdut 1.3 trilioane de dolari in ultima luna

Pe data de 19 Februarie, stocurile de la bursa din SUA au atins un nou record pentru industria tech, primele patru companii fiind cotate la peste 1 trilion de dolari fiecare. In doar o luna insa, schimbatia s-a schimbat in rau.

La inchiderea trading-ului din data de 19 Martie, cele patru companii – Apple, Microsoft, Amazon si Alphabet, carora li s-a alaturat si Facebook, au pierdut o suma combinata de 1.3 trilioane de dolari. Nu cred ca trebuie sa mai zic care este motivul, insa vedem ce impact are si asupra companiilor IT.

Zone precum Seattle si San Francisco care gazduiesc companiile mai sus mentionate, au fost lovite foarte puternic de epidemia de COVID-19. In San Francisco si orasele din jur, localnicilor le-a fost impus sa se adaposteasca in case, iar scolile si toate afacerile au fost inchise.

Investitorii au inceput sa vanda cam tot ce pot pe piata stocurilor, iar unii analisti indica faptul ca deja a inceput criza financiara. Bill Ackman de la Pershing Capital a declarat ca „incepe iadul” si i-a ordonat presedintelui Donald Trump sa inchida toata tara timp de 30 de zile.

La inceputul epidemiei, cand virusul a luat amploare in China, ameninta sa opreasca liniile de productie pentru majoritatea companiilor dependente de fabricile de acolo. Nimeni nu se astepta insa ca situatia va lua o asa amploare si am putut vedea cum a afectat companii precum Apple, care au amanat lansari de produse.

Companiile din zona tech cauta moduri prin care sa depaseasca situatia

Chiar daca cele mai mari companii din industrie au suferit pierderi mari, inca sunt privite ca business-uri care pe termen lung vor reveni in forta, odata ce epidemia se va linisti. Michael Pachter de la Wedbush Securities le-a spus clientilor care doresc sa investeasca, ca Amazon si Facebook sunt cele mai bune companii pentru viitor.

In cazul Amazon, Wedbush a spus ca se asteapta ca e-commerce-ul sa ia o amploare imensa si asta se vede deja. Oamenii din toata lumea prefera sa stea acasa in siguranta si sa isi comande produsele online pentru a evita contactul cu alte persoane.

Schimbarile economice cauzate de coronavirus intaresc veniturile Amazon

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button