MORE

YouTube, Facebook si altii spun nu extremistilor si teroristilor pe platformele lor

Conform Reuters, YouTube, Facebook, și alte companii mari de pe Internet folosesc sisteme automate pentru a găsi și a elimina conținutul terorist. Înainte de aceasta, companiile s-au bazat cu precadere pe utilizatori pentru a raporta videoclipuri extremiste, pe care angajații urmau sa le revizuiasca și sa le ștearga.

Sursele publicației nu au precizat modul în care funcționează sistemele și nici dacă oamenii joacă un rol în acest proces. Se pare ca aceste entități uriașe au luat tehnologiile pe care le folosesc pentru a identifica posturi protejate prin drepturi de autor de pe platformele lor, și le-au optimizat pentru acest scop.

Sistemele automate alterate pot identifica videouri cu decapitari, precum și pe cele care incită la violență și la răspândirea propagandei extremiste. Fac acest lucru prin compararea identificatorilor digitali unici, „hash”-uri, pe care companiile de internet le asigneaza videourilor, cu o bază de date cu conținut interzis anterior. Un bun exemplu de tehnologie care funcționează in acest fel PhotoDNA, programul Microsoft pentru identificarea pornografiei infantile.

Este neclar modul în care companiile au construit acea bază de date, și ne îndoim ca vom auzi detalii de la oricare dintre acestea. Sursele Reuters au declarat că nu discuta despre acest proiect, pentru că sunt îngrijorați că teroriștii si-ar putea da seama de cum funcționează sistemele lor de blocare a conținutului. Sunt, de asemenea, precauti la cererea guvernelor de a pune presiuni asupra folosirii tehnologiilor lor pentru a cenzura critici și adversari.

Google, Facebook, Twitter, și alți jucători mari din industrie au discutat, aparent, diferite moduri de a combate numărul tot mai mare de posturi pro-teroriste de pe site-urile lor, în timpul unui apel în aprilie.

Recent, a devenit o problemă atat de uriașă pentru ei, incat Twitter a trebuit să interzică accesul a 125.000 utilizatori în luna februarie. Un adolescent a fost chiar condamnat la 11 ani de închisoare pentru ca detinea un popular cont pro-ISIS de Twitter.

Desi nici una dintre companiile nu a vrut să vorbească despre inițiativa, șeful Facebook de gestionare a politicii globale, Monika Bickert, a spus, cel putin, că ei lucrează împreună. Ea a declarat pentru Reuters că „exploreaza cu alții din industrie moduri in care [ele] pot lucra în colaborare pentru a elimina conținutul care încalcă politicile [lor] împotriva terorismului.”

[Reuters]

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button