MOREȘtiri ITTECH

Companiile japoneze vor să folosească drone pentru a goni angajații

Companiile din Japonia au câteva probleme legate de obiceiurile angajaților de-a rămâne la locul de muncă peste program, lucrând până când cedează fizic. Obiceiuri care sunt foarte mult încurajate de acele companii, dar au devenit cam descurajate de guvern, așa că se iau măsuri împotriva lor.

Ce fel de măsuri? Drone! Taisei Corporation din Japonia anunță o inițiativă prin care va colabora cu Blue Innovation și NTT East pentru a dezvolta un tip de dronă, numită T-Frend, care să gonească oamenii de la locul de muncă dacă sunt depistați lucrând peste program. Dronele ar urma să hoinărească prin birouri după închidere, cântând melodia Auld Lang Syne (foarte populară în Japonia ca semn că un magazin este pe cale să se închidă), bâzâind și probabil izbindu-se de oameni foarte stresați că nu își pot termina munca din cauza unui quad-copter automatizat.

Dronele ar urma să intre în folosință din luna aprilie, ca un test, și dacă vor avea succes atunci vor fi folosite mai departe la scară largă. Vor avea succes? Experții din Japonia spun că nu, și consideră întreaga treabă ca fiind mai mult o glumă sau un mod de-a da impresia că încearcă să rezolve cumva problema, dar fără a face schimbări care chiar ar fi benefice pentru angajați.

[BBC]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button