PC&Consoles

Companii mari din domeniu formează o coaliție împotriva toxicității din jocuri

Nu este un secret că jocurile online cum ar fi Overwatch, League of Legends și multe altele suferă de comunități toxice. De la furia generată de compozițiile suboptimale ale echipei sau a coechipierilor subestimați, până la insultele pline de rasism, sexism și homofobie, toxicitatea este o problemă care a afectat jocurile de când ne-am conectat computerele pentru a juca cu și împotriva altor jucători on-line.

Acum, peste de 30 de companii importante de jocuri, printre care Blizzard, Riot, CCP, Twitch, Discord și Epic, se alătură echipei pentru a aborda problema colectiv printr-o organizație numită Fair Play Alliance. Speranța este că, prin împărtășirea cercetărilor, a lecțiilor învățate și a celor mai bune practici, companiile vor putea să înțeleagă mai bine de ce se întâmplă acest fenomen, cum să se ocupe de cei care dau dovadă de un astfel de comportament și, mai ales, cum să oprești toxicitatea.

Multe dintre aceste companii au ceva istorie în combaterea toxicității. Riot a stabilit echipe în lupta împotriva toxicității în League of Legends încă din 2013, cu grade diferite de succes, în timp ce Blizzard a anunțat anul trecut la BlizzCon că are acum o echipă care abordează toxicitatea în toate jocurile sale. Datorită Fair Play Alliance, aceste echipe colaborează între ele.

Kimberly Voll, senior technical designer la Riot Games, a declarat pentru Kotaku:

Multe dintre aceste provocări astăzi sunt foarte intimidante. Acestea sunt mari schimbări culturale. Ca o industrie și o societate online, încercăm să ne găsim calea. Să fii o companie care iese în față și spune „Vom fi cei care vom facem asta” este cam înfricoșător. Aceasta este o oportunitate pentru noi toți să spunem „Ce se întâmplă dacă am merge împreună ca o industrie?

Voll și mulți alți designeri de la Fair Play Alliance au găzduit săptămâna aceasta un summit de o zi la GDC, în cea mai mare parte împărtășind informații despre munca pe care au făcut-o până acum. Într-o serie de discuții, de exemplu, cercetătorul Blizzard, Natasha Miller, a discutat despre sistemul de raportare al jucătorilor din Overwatch și despre cum incidentele chat-ului abuziv s-au diminuat cu 25,4% după instituirea unui sistem care avertizează jucătorii (și le-a sugerat să fie mai amabili) atunci când dădeau dovadă de un comportament necuviincios.

Dincolo de summit-ul GDC, planurile pentru Fair Play Alliance sunt încă neclare. Voll a declarat celor de la Kotaku că organizația lucrează în continuare la partajarea resurselor și să stabilească o modalitate ușoară pentru dezvoltatori de a obține ajutor în tratarea problemelor legate de hărțuire. Un obiectiv pe termen lung este crearea unui set standard de reguli și așteptări care să poată fi aplicat în mai multe jocuri, însă să reușești să pui de acord mai multe corporații masive multiple, multe dintre ele fiind în concurență directă, va fi o provocare.

Oricum, este o inițiativă admirabilă care va duce, sperăm, la o schimbare reală.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button