Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Compania romaneasca Amber deschide un nou studio de game development in Mexic

Amber este cea mai importanta companie de game development din Romania. Succesul acesteia s-a simtit si peste hotare, iar acum deschide un nou studio in Guadalajara, Mexic. Acesta se alatura studiourilor din Bucuresti, Botosani, San Francisco si Los Angeles. Amber Mexic va oferi o gama completa de servicii de dezvoltare de jocuri video cu un focus pe testare (QA) si arta. Este al cincilea studio pe care Amber il deschide, cel mai recent fiind cel din Botosani.

Amber Mexic va fi condus de Jorge Suarez, un veteran al industriei jocurilor video cu peste 16 ani de experienta, care va implementa strategia de dezvoltare a noului studio. Procesul de recrutare a inceput deja, Amber Mexic dorind sa atraga pana la sfarsitul acestui an 50 de testeri si artisti specializati in User Interface, animatie 2D si 3D.

Amber isi doreste sa devina o agentie creativa de referinta pentru industria de jocuri video prin furnizarea de servicii premium de catre cele cinci birouri din Romania, Statele Unite si acum, Mexic. Un numar mare de oameni talentati in cadrul mexicane dezvoltatoare de jocuri video si fusul orar aliniat programului multor parteneri a facut ca decizia Amber de a-si extinde operatiunile in Guadalajara sa fie una naturala. Deschiderea unui nou studio in Mexic va permite Amber sa-si extinda business-ul in proiecte internationale de dezvoltare si publishing si sa aiba acces la noi piete si parteneriate.

Mihai Pohontu, CEO Amber

Guadalajara este al doilea oras ca marime din Mexic si cunoscut pentru comunitatea sa vibranta de game development. Studioul din Mexic isi va desfasura activitatea in Ciudad Creativa Digital, un hub tech creativ care aduce laolalta numeroase companii internationale care aleg sa investeasca in Guadalajara. Vazut ca un Silicon Valley al Mexicului, Guadalajara devine un hub important pentru dezvoltarea de produse media digitale.

Odata cu aceasta miscare, Amber se dezvolta si mai mult si devine un nume si mai important. Cine stie, poate in viitor vom putea juca un titlu de mare anvergura realizat de un studio romanesc. Compania a mai dezvoltat jocuri precum Rumble Heroes, Link Twin si Cinderella Free. Mai multe detalii gasiti pe pagina oficiala a companiei.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button