MORE

Compania producatoare de procesoare ARM tocmai a fost cumparata

Japonezii de la Softbank tocmai au anuntat achizitia producatorului de procesoare ARM, companie care produce multe dintre procesoarele regasite pe terminalele mobile moderne.

ARM este de departe unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de procesoare mobile, competitorii fiind suspectii uzuali, Qualcomm, Mediatek sau Samsung.

Softbank pe de alta parte este unul dintre cei mai mari jucatori atat din piata de telecomunicatii, dar si televiziune pe piata japoneza, fiind detinator al unor companii precum Sprint, Yahoo! Japan, unde detin 35%, GungHo Online Entertainment sau SB Creative.

Lucru care indica ca Softbank doresc sa se extinda intr-o noua directie. Suma pe care Softbank a trebuit sa o plateasca pentru ARM nu a fost mica, japonezii fiind nevoiti sa scoata din conturi nici mai mult, nici mai putin de 31 de miliarde de dolari.

Este o miscare interesanta a gigantului, cel mai probabil dorindu-se o expansiune a portofoliului companiei, mai ales ca SoftBank a vandut actiunile pe care le detineau in producatorul jocului Clash of Clans, lucru care indica cel mai probabil o reorientare a companiei. In ce directie, ramane de vazut.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button