Tech&IT

Compania din spatele Snapchat plănuiește să concedieze 20% dintre angajați

Conform publicației The Verge, Snap Inc. (compania din spatele Snapchat) plănuiește să concedieze 20% dintre angajații săi, începând de azi. Având în vedere că aceștia au un număr de peste 6400 de angajați, asta înseamnă că aproape 1300 de oameni își vor pierde locul de muncă din cadrul companiei.

Se pare că aceste concedieri vor afecta divizia de hardware a companiei, care recent a oprit dezvoltarea dronei pentru selfie-uri numită Pixy, la doar patru luni după ce aceasta a fost lansată. O altă parte a companiei care va fi afectată puternic de aceste concedieri este cea care se ocupă de aplicația Zenly, pe care Snapchat a cumpărat-o în anul 2017.

Snap este o companie care trece în prezent printr-o perioadă grea, mai ales dacă vorbim despre acest an. Din luna ianuarie și până acum, prețul acțiunilor companiei a scăzut cu 80%. De aceea, aceștia urmăresc să taie cât mai mult din costuri, prin concedierea unei părți considerabile din angajați și prin limitarea angajărilor noi.

O mișcare pe care compania a făcut-o recent și care va reuși, probabil, să o ajute în această perioadă complicată este un abonament de patru dolari pe lună care oferă early acces pentru noi feature-uri, și opțiuni noi în ceea ce privește chat-ul și story-urile. În prima lună, mai mult de un milion de oameni s-au abonat, dar încă este destul de devreme pentru a putea spune dacă această mișcare va ajuta compania sau va îndemna oamenii să se depărteze și mai mult de aceasta.

 

Matei Pană

Mereu am fost o persoană creativă, iar odată aterizat la Zona m-am trezit într-un mediu foarte prietenos în care mă pot defășura liber. Fie că vorbim despre redactat de știri și recenzii, ori editare video, filmat sau diverse treburi mici de prin birou, sunt mereu dispus să mă implic și să învăț lucruri noi. Iar când nu fac asta, fie sunt cu chitara în brațe repetând, fie mă delectez cu vreun joc.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button