MORE

Compania care produce Raspberry Pi a fost cumparata

Producatorul mini-calculatorului Raspberry Pi este pe cale sa fie cumparat de compania elvetiana de electronice Daetwyler Holdings pentru 1 miliard de franci elvetieni.

Afacerea evalueaza actiunile companiei Premier Farnell la 165 de lire sterline per unitate. Actiunele au crescut cu 50% la 164 de lire sterline dupa ce achizitia a fost anuntata.

Daetwyler distrubie mai bine de 500 de mii de produse electronice sub brandurile sale, cum ar fi Nedis. Premier Farnell a incercat sa isi puna facerea intr-o situatie mai buna in ultimele luni. A scazut dividentele platite actionarilor si a vandut afacerea sa de produse industriale, Akron Brass, pentru 224 de milioane de dolari.

Eben Upton, pionierul care a creat Raspberry Pi, a fost numit cavaler de Regina Marii Britanii. Raspberry Pi s-a dovedit a fi foarte popular cu psionatii de electronice si multi copii folosesc dispozitivul pentru a incerca programarea pentru prima data.

In aprilie 2016 Pi a devenit cel mai popular computer facut in Marea Britanie. Mai bine de 8 milioane de dispozitive au fost vandute de cand a fost lansat, la inceputul lui 2012. Nu stim insa daca este vorba despre un triumf sau un esec in cazul acestei achizitii, avand in vedere ca discutam despre un mediu extrem de incert.

Pe de alta parte, publicul pare sa fi adoptat acest mic computer si exista deja o serie de hack-uri populare pentru el, fiind introdus pana si in arcade cabinet-uri custom. Ceea ce il face unul dintre cele mai versatile sisteme disponibile pe piata. Motiv pentru care, daca ar exista ceva amestec din partea noului patron, s-ar putea sa se schimbe putin politica de piata, iar fundatia Raspberry Pi, care a creat calculatorul, ar putea fi nevoita sa gaseasca un alt producator pentru popularul PC in miniatura.

[raspberrypi.org]

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button