PCTECHTech&IT

Commodore 64 revine

Mania dispozitivelor „mini-retro” pare să fi avut și o consecință ce va aduce bucurie multor oameni… sau măcar unui număr de oameni ce au vrut foarte mult un calculator în vremurile de altă dată.

Cel mai popular PC vândut vreodată revine pe piață. Commodore 64 renaște sub forma lui THEC64, un sistem complet funcțional, de mărime normală, cu o tastatură funcțională, ce nu doar că arată ca originalul, dar se și comportă ca unul.

Bine, nu este tocmai un C64 autentic, fiind construit tot folosind tehnologie modernă și cu 64 de jocuri incluse la pachet, dar cei care vor să programeze în BASIC vor avea parte de o experiență destul de verosimilă. Vine până și cu un mod separat ce permite sistemului să arate ca un VIC-20. Iar joystick-ul inclus în pachet promite să fie mult mai performant și mai precis.

Noul Commodore 64 va fi disponibil din luna decembrie, la un preț aproximativ de 120 de dolari/euro. Știu că sună de parcă ar fi mult, dar măcar primiți 64 de jocuri, un număr ce depășește cu mult orice altă ofertă similară de la consolele retro ale vremii.

Știu că nu a fost tocmai un PC popular pe la noi prin țară, din moment ce costa la vremea sa o mână, un picior, și probabil rude bine puse la Partid, dar Commodore 64 a fost unul din cele mai importante sisteme construite vreodată. Chiar dacă pare o nimica toată acum, pentru ce oferea avea un preț excelent și a fost unul din instrumentele principale prin care PC-urile s-au răspândit în lume.

[Overclock 3D]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button