MORE

Comisia Europeană spune nu blocarii digitale a bunurilor

Comisia Europeană încearcă în acest moment să pună punct unui plan care ar trebui să facă această uniune să pară mai mult ca o uniune și mai puțin ca o adunătură de țări care se ignoră, cel puțin în domeniul digital.

Proiectul la care se lucrează acum ar preveni companiile să mai blocheze orice formă de serviciu digital unei țări din UE sau alta. Fiind o singură entitate, serviciile ar trebui să fie disponibile în toate țările uniunii, nu doar într-o țară sau două. Asta presupune ceva mai mult decât o singură atenționare a companiilor cu pricina, necesitând schimbarea legilor de copyright și multe alte lucruri despre care veți auzi în detaliu în luna mai, când detaliile planului complet vor fi disponibile.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button