Telefoane

Comanda „OK Google” va fi înlocuită

Dacă v-ați săturat să vă plimbați pe stradă și urlați ”OK Google” în căști pentru a întreba telefonul cât este ceasul, în loc să îl scoateți din buzunar, în curând veți avea o alternativă.

Google încearcă în acest moment să înlocuiască această comandă vocală cu una nouă, „Hey Google”, un update pentru aplicație urmând să își facă apariția în curând, afectând toate dispozitivele care au asistentul Google instalat.

Această schimbare poate că pare a fi neînsemnată, dar ar trebui să facă aplicația ceva mai ușor de utilizat. Cea mai mare parte din public este deja condiționată să folosească „Hey”, în loc de „OK”, iar acum că Google intră în casele tuturor cu aplicațiile sale Home, ar fi bine dacă n-ar avea clienți care tot întreabă de ce aplicația nu răspunde la comenzi așa cum trebuie.

Inițial, această diferență era un punct menit să facă soluția celor de la Google să se deosebească de competiția directă, Siri. Dar acum că a decis să abandoneze orice pretenție de-a avea originalitate, de ce să nu apeleze la aceeași soluție. Desigur, mai este și avantajul că „Hey” este mai scurt de spus ca „OK”. Dar în acest ritm ar putea la fel de bine să implementeze opțiuni multiple pentru activarea sa, precum „Yo”, „Oi” și tradiționalul „Bă”.

[GSM Arena]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button