MORE

Columbia Pictures susţine că are patent pe cuvântul Pixels!

Nu credem are sens discutăm despre cât de prost a fost ultimul film al lui Adam Sandler, Pixels, desi recenziile au fost mai prietenoase decat cu ultimul film Fantastic 4. Totuşi, Columbia Pictures confundă vocabularul cu patentul, în ultimele zile făcând ravagii pe site-ul Vimeo, cerând fie dat jos orice clip ce conţinea în titlu cuvântul Pixels!

Presupunem studioul Columbia Pictures are o armata de avocaţi care da poata explică ce este ăla „Fair Use”, totuşi, nu există lege care îţi permită  brevetezi un cuvânt, indiferent de natură acestuia, mai ales pixels, care este unul din cele mai utilizate cuvinte, si mai ales de când piaţă de jocuri indie a început răsară şi realizeze capodopere.

Entura Internaţional este firma responsabilă pentru aceste cereri de înlăturare, aceştia lucrând pentru Columbia Pictures, cererile DMCA aparent lovind destul de multe videoclipuri, iar din punct de vedere legal, Vimeo este cu mâinile legate, fiind obligaţi de legea federală dea curs cererilor companiilor care susţin au drept de autor sau publicare pentru un anumit material.

Staff-ul Vimeo se pare lucrează activ rezolve problema, dar asta nu face decât  intareasca faptul legea dreptului de autor pe internet este cât se poate de părtinitoare, iar cu avansul streaming-ului de conţinut video online acesta trebuie modificata, evitânduse astfel acest gen de probleme.

Articole asemanatoare

Back to top button