Tech&IT

(P)Colonizarea: E oficial, o româncă a ajuns… pe Marte!

În luna mai a acestui an, Orange si Samsung si-au anunțat planurile pentru colonizarea planetei Marte cu ajutorul celor mai smart forme ale tehnologiei și produse Samsung (tablete, telefoane și ochelari VR). “Colonizarea” a avut drept punct de plecare Smart Shop-urile Orange si a cuprins intreaga Romanie (peste 17 de orase).

Colonizarea

Mii de romani au fost pe rand Căpitan, Pilot, Inginer, Controlor de zbor, Atlet si Biolog, in incercarea de a calatori pe Marte. Toti si-au demonstrat abilitatile pe smart device-uri diferite si au adunat mii de puncte in cea mai mare Colonizare a Planetei Rosii care l-a facut probabil invidios pana si pe Elon Musk. J

Premiul cel mare, in valoare de 5000 de euro a fost o excursie la NASA. Surpriza sau nu, castigatorul nu a fost nici Căpitan, nici Pilot, nici Inginer, nici Controlor de zbor, nici Atlet si nici Biolog, ci…Ecolog, specialist in mediu si stiintele naturii!

Ramona Manolache a participat la Colonizarea tintind din start premiul cel mare si asta pentru ca si-a dorit mereu sa ajunga in America! Despre vizita acolo, Ramona spune ca, vazand la ce proiecte se lucrează la NASA, nu se pune problema dacă vom ateriza pe Marte sau pe alte planete, ci când.

Vezi in video cum a fost momentul in care a aflat ca e marea castigatoare a concursului si cat de pregatita a fost pentru marile provocari de la NASA.

Daca vrei sa ajungeti la NASA trebuie sa stiti ca vizita este spectuloasa si cuprinde o gramada de chestii interesante: poți atinge o rocă de pe lună, poți vedea costumele si nava asronautilor care au ajuns pe Luna, celebra camera de control, locul in care se asamblează rachetele, poți face poză cu un astronaut si poi vedea tot felul de filme despre spatiu.

Până în prezent, Agenția spațială americană a efectuat cu succes șapte aterizări pe Planeta Roșie și pregătește misiuni umane către Lună și Marte cu ajutorul Stației Spațiale Internaționale.

 

 

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button