GAMING

Colectionarii de jocuri salveaza inca un titlu de la disparitie

Colectionarii de jocuri sunt o specie aparte de oameni printre gameri. Acestia nu numai ca sunt niste veritabili arheologi cand vine vorba de jocuri vechi, reusind sa readuca la viata titluri despre ca multi au uitat sau despre care multi nici nu au auzit, unul dintre aceste cazuri fiind Exciting Sonic Patrol Car, denumit in Japonia ca Waku Waku Sonikku Patokaa, care a fost adaugat la galeria in continua crestere a site-ului oficial MAME.

Pentru cine nu stie MAME este un emulator cu ajutorul caruia poti sa rulezi jocuri de la diversi producatori, ideea fiind sa popularizeze si sa educe publicul in ceea ce inseamna gaming-ul vechi, de pe arcade cabinet-urile care populau salile de „jocuri” de pe vremuri.

Cu toate ca jocul nu a fost cine stie mare inovatie la vremea lui, raritatea acestuia nu este de contestat, jocul punandu-l pe Sonic in rolul unui politist care trebuie sa conduca o masina prin trafic. In concluzie Sega inca de pe atunci aveau idei stralucite cand vine vorba de ariciul albastru, pentru ca … de ce sa nu pui cel mai rapid animal din gaming intr-o masina de politie super inceata?

In fine, jocul nu este cine stie ce, dar este extrem de rar,  daca reusesti sa il gasesti, o versiune localizata in limba engleza aflandu-se in dezvoltare, dar aceasta cel mai probabil a fost abandonata de Sega. Ce este notabil totusi este faptul ca Exciting Sonic Patrol Car este primul joc Sonic care contine voci sintetizate, in japoneza evident, fiind undeva la granita dintre curiozitate atractiva si WTF Sega!

De ce WTF Sega? Ei bine pentru ca intreaga masinarie arata cam asa! Nu vedem un copil al anilor ’90, nici acum si nici atunci, sa intre voluntar in aceasta monstruozitate. Pe de alta parte, acum poti sa il incerci pe PC!

Responsabil pentru ROM este Will Medved, un colectionar a tot ce inseamna Sonic, acesta reusind sa gaseasca traznaia afisata mai sus, la pretul de doar 350 de dolari, inca functionala, pentru care a mai platit o serie de costuri aditionale pentru transport, suma ajungand la cateva mii de dolari.

Cu toate ca nu arata senzational si nici nu este cel mai bun joc Sonic din istorie, este o particica din istoria Gaming-ului, lucru pentru care nu putem decat sa il aplaudam pe Will

[MAME]

Related Articles

Back to top button
Close
Close