MORE

Coleco Chameleon – o consola cu casete

Cei care duc dorul consolelor de alta data, cele in care trebuia sa bagi „casete” de jocuri probabil is amintesc numele ColecoVision. Sau mai exact, cei care duc dorul consolelor de alta-alta, poate chiar alta-alta-alta data, isi vor aminti de acest nume. Eh, acest nume va rasuna din nou, partial, cu anuntul consolei Coleco Chameleon.

Noua consola de jocuri nu este produsa de acompania Coleco de acum 30 de ani, deoarece aceea a dat faliment, ci de o entitate noua care doar se foloseste de numele sau, la multe alte entitati recente precum: Microprose, Interplay si Atari.

Coleco Chameleon este o consola speciala, deorece de la N64 este cam singura stationara care va folosi casete. In momentul actual, singururul alt dispozitiv de genul de pe piata ar fi 3DS, dar este portabil. In rest, toate au trecut la discuri optice… mai putin cele pe care le tot gasiti la piata, in cutii suspecte, cu nume precum ZBox sau GameStation 4.

Motivul pentru care Coleco Chameleon va folosi casete, cum avea vechiul Terminator,  este ca nu va rula tocmai jocuri contemporane. In schimb, consola va avea o suita de titluri clasice de 8 biti, 16 biti si 32 de biti, insemnand ca in esenta nu va avea vreun joc produs dupa era lui N64.

Coleco Chameleon va fi disponibil pe piata de anul viitor, prezentarea sa oficiala fiind la New York Toy Fair, in februarie.

Sunt tare curios daca le-a spus cineva celor de la Coleco de China si faptul ca astfel de console, care au deja integrate zeci de jocuri antice, sunt pe piata de ani de zile.

[Gamespot]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button