SecuritateȘtiri ITTECH

Coinhive va fi închis

Încheiem săptămâna aceasta cu o veste foarte bună. Acea molimă a site-urilor și spaimă a procesoarelor, Coinhive, va ieși din funcțiune de luna aceasta.

Dacă nu ați avut ocazia să luați contactul cu această născocire până acum, permiteți-mi să vă ofer câteva detalii. Coinhive este un serviciu ce permite minarea cripto-monedei Monero folosind un simplu JavaScript ce poate fi inserat într-un site, ocazional fără voia sau cunoștința producătorului. Este celebru pentru faptul că cel mai des este configurat să folosească 100% din procesor, sau chiar mai mult.

Simplu spus, a fost un dezastru pentru toată existența sa, ce nu a făcut decât să rupă picioarele oricărui efort de a crea o soluție de minat cripto-monede în mod onest și doar cu consimțământul utilizatorului ca o alternativă la reclamele pline de malware pe care le vedem la fiecare pas. Din fericire, Coinhive va fi închis în ziua de 8 martie 2019.

Motivul nu este pentru că cei care au realizat platforma și-au dat seama cât de mult era folosită pentru abuzul general al internauților. Pur și simplu nu mai era rentabil din cauza creșterii dificultății de a mina Monero.  Așa că vă puteți plimba pe internet din nou în liniște, fără să vă întrebați de ce acel Q6600 din camera alăturată din senin începe să urle de parcă ar rula Crysis 3 in software când intră cineva pe un site de știri.

[Bleeping Computer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button